14.5.09

Eurovision-Second semi-final

Γεια σας και πάλι απο το μέτωπο της Eurovision. Οι μάχες στα χαρακώματα του δεύτερου ημιτελικού είναι σκληρές και πραγματικά δε ξέρω τι μας περιμένει. Στον πρώτο ήτανε πιο εύκολο να κάνεις προβλέψεις. Εδώ είναι το χάος. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε.

Τη βραδυά θα ανοίξουν ετούτες εδώ οι κιουρίες


ενώ θα συνεχίσουν κάποιες αρκούδες και κάποιες disco-ματρούσκες. Αν κατάλαβα καλά θα παίζονται και παλιές επιτυχίες του διαγωνισμού. Τα ίδια παντελή μου αλλά δεν τα βαριέμαι και ποτέ να σας πω το αλήθεια μου.



Η Λετονία εμφανίζεται τρίτη (για τα δύο πρώτα αδιαφορώ) και πιστεύω πως θα περάσει στον τελικό με αυτό το ρυθμικό αν και λίγο χαοτικό κομμάτι.


Ακολουθεί η Σερβία με χιούμορ και ενέργεια και με πείθει οτι θα περάσει στον τελικό.


Έκτη στη σειρά εμφανίζεται η Νορβηγία. Το μέχρι τώρα απόλυτο φαβορί που φυσικά και περνάει στον τελικό.


Μετά είναι η Κύπρος.Όπως είπα και σε προηγούμενο post έχει μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι αρκετή για να περάσουμε στον τελικό. Ας το ελπίσουμε.



Στην ένατη θέση θα δούμε τη Δανία που αν όλα πάνε καλά θα περάσει στον τελικό με ένα γλυκό rock κομμάτι.


Το Αζερμπαϊτζάν εμφανίζεται στη δωδέκατη θέση και για λόγους που εγώ δεν καταλαβαίνω περνάει στον τελικό


και μετά φυσικά η Ελλάδα πάει στον τελικό. (αν και θα έχει φοβερή πλάκα να μην περάσει και να βλέπεις τα μεσημεριανά να σκίζονται)


Η Μολδαβία ακολουθεί με ένα τραγούδι που θυμίζει πολύ μελωδία του Goran Bregovic. Τη Μολδαβία τη μισώ απο τότε που περάσανε στον τελικό ενώ η Ευριδίκη έμεινε πίσω. Δυστυχώς όμως περνάει στον τελικό.


Μετά τι να σας πω ο θεός μαζί μας γιατί θα δούμε και αυτό φέτος. Την Ουκρανία με ένα χάος στη σκηνή να θέλει να παίζει και ψηλά στα στοιχήματα μη χέσω. Απο που να το πιάσω? το σκηνικό? τα ρούχα τους? τα φώτα? τι στο καλό κάνουνε? και πάλι για λόγους που μόνο το ασυνείδητό μου ίσως ξέρει περνάει στον τελικό.


Ευτυχώς που σε αυτό τον ημιτελικό υπάρχει και το τραγούδι της Εσθονίας που μοιάζει παραμυθένιο μπροστά σε ότι άλλο έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Με τις ευχές μου κοπέλα μου στον τελικό!


Μαζεύτηκαν λοιπόν 9 τραγούδια αντί για 10 σε αυτή τη λίστα. Αν η κοπέλα απο την Αλβανία δεν είχε αυτό το σκιαχτικό (φάε το φαι σου αλλιώς θα έρθει αυτό) πράγμα στη σκηνή τότε θα έλεγα πως θα περάσει γιατί το τραγούδι ακούγεται μια χαρά. Τώρα να σου πω την αλήθεια παίζεται ανάμεσα σε αυτή και την Κύπρο.


Πραγματικά αυτός ο ημιτελικός είναι πιο δύσκολος απο τον πρώτο, όχι στην ποιότητα των τραγουδιών αλλά στο πόσο χάλια είναι τα περισσότερα και πόσο δύσκολο είναι να μαντέψεις.
Οπότε έχουμε και λέμε Λετονία, Σερβία, Νορβηγία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία. και ως αναπληρωματικές η Κύπρος και η Αλβανία.

5 comments:

gay super hero said...

Η Κύπρος νομίζω ότι θα περάσει τελικά, αλλά θα ήμουν απολύτως σίγουρος αν δεν είχαν πέσει μαζί τόσες σοβιετικές και γιουγκοσλαβικές χώρες.

Ούτε κι εγώ μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο παίζουν ψηλά το Αζερμπαϊτζάν, η Αλβανία και η Ουκρανία αλλά είναι δεδομένο ότι τα μισά τραγούδια που θα περάσουν θα είναι μπούρδες όπως και στον πρώτο ημιτελικό.

Anonymous said...

ooo my God a feww minutes later i saw the second semi final and i thought that Greece won't pass but fortunatly she passed finaly!!!!!!!YESSSSSS

phoinix said...

* Azerbaijan
* Croatia
* Ukraine
* Lithuania
* Albania
* Moldova
* Denmark
* Estonia
* Norway
* Greece

αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό
Την Κροατία δεν την περίμενα καθόλου! Ούτε την Λιθουανία βέβαια!Περίμενα σίγουρα την Σερβία και μου έκανε εντύπωση που έμεινε εκτός.
Μαντέψαμε 8/10 και σε αυτό τον ημιτελικό.
αν και περίμενα και την Κύπρο η φωνή της Χριστίνας δεν ήτανε και ΄τοσο καλή για να φτάσει στον τελικό. Η παρουσία της όμως ήτανε πολύ καλή και δε μπορώ να πω οτι ήτανε χάλια το κορίτσι. Άλλη μια χρονιά χωρίς την Κύπρο στον τελικό λοιπόν...

gay super hero said...

H κοπελίτσα της Κύπρου τα πήγε μια χαρά αλλά κάπου χάθηκε μέσα σε όλες τις μπαλάντες. Απλά δεν ήταν αρκετά αξιομνημόνευτο το τραγούδι.

Την Κροατία κανείς δεν την περίμενε, αλλά το άξιζε. Το κουφό ανέμεσα στα 10 είναι η Λιθουανία (που είναι και "δικό μας παιδί" ;-)

Αλλά αφού θέλαμε να στείλουμε ένα δικό μας παιδί, δεν στέλναμε τον τύπο από την Ουγγαρία που έφερνε και σε πορνοστάρ;

phoinix said...

όντως ρε συ ο τύπος απο την Ουγγαρία είχε κάτι απο τσόντα και στρίπερ και gogo-boy! Ωραίο παιδάκι αλλά πολύ λαμέ! Λίγο υπερβολικός αλλά σίγουρα είχε την πλάκα του.
O Λιθουανός χάλια! ακόμα δεν το χωνεύω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...