8.1.08

7+1


πήρα τη σκυτάλη απο τον φίλο 'Αλεξ για να γράψω για τα 7+1 πράγματα που με "σημάδεψαν" την χρονιά που μας πέρασε. Είναι το πρώτο μπλοκο-παιγνίδι στο οποίο μπαίνω στη διαδικασία να "παίξω" και δε ξέρω αν θα βγουν 7+1...χμμ. lets try!
  1. Είμαι ερωτευμένος 3 χρόνια τώρα. Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω υπάρξει σε σχέση είναι αυτό, και νιώθω πανέμορφα που το κρατάμε ζωντανό παρόλες τις δυσκολίες.Η σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο είναι κάτι που με έχει σίγουρα σημαδέψει και θα με σημαδεύει πιστεύω για πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  2. Για ακόμη μια φορά (δεύτερη) απέτυχα να γίνω δεκτός σε ένα μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με καθηγητές και ανθρώπους που πιστεύω πραγματικά και με ένα τρόπο δουλειάς και μια κοσμοθεωρία γύρω απο το αντικείμενο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Η τρίτη προσπάθεια είναι για την ώρα αβέβαιη.
  3. Σταμάτησα για πρώτη φορά μετά απο 4 χρόνια την εβδομαδιαία ψυχοθεραπεία. Όχι γιατί νιώθω οτι "θεραπεύτηκα" αλλά γιατί πιστεύω πως τελικά δεν υπάρχει ατομική θεραπεία, έστω και αν αυτή γίνεται ομαδικά. Είμαστε ολοι μέρος μιας κοινωνίας που είτε το θέλουμε είτε όχι νοσεί περισσότερο απο τους "ασθενείς" της. Υπήρξαν εντάσεις και προβλήματα και τελικά μάλλον έχασα την πίστη μου. Πιστεύω πως κανένα κοινωνικό πρόβλημα δε μπορεί να "δουλευτεί" ατομικά ή έστω σε μικρές ομάδες και πως τελικά όλα έχουν να κάνουν με το σύνολο. Οτι δηλαδή τα προβλήματα δεν είναι ψυχικά αλλά ψυχο-κοινωνικά (αλλά τώρα μάλλον πάμε σε άλλα θέματα)
  4. Παρόλα αυτά συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στην ψυχοθεραπεία ελπίζοντας πως ο τρόπος, το προσωπικό στίγμα του "θεραπευτή" και η αληθινή σχέση που δημιουργείς με τον άλλο είναι αυτό που τελικά έχει αποτέλεσμα και οχι οι μέθοδοι και οι τεχνικές. Με άλλα λόγια μια ανθρώπινη και ίση όσο γίνεται σχέση. Οπότε μάλλον υπάρχει κάπου κάποιος τρόπος (και ίσως δεν έχασα τελείως την πίστη μου)
  5. Η εθελοντική εργασία σε διάφορους χώρους φέτος πραγματικά με σημάδεψε. Απίστευτες ιστορίες, μοναδικοί άνθρωποι, και ίσως κηνύγησα για πρώτη φορά αυτό που λέμε πραγματικότητα. (και δεν ήρθε να με βρει ως συνήθως) Κυρίως παιδιά και σχέσεις αγάπης που πολλές φορές με έφεραν χάλια στο σπίτι μα πάντα γεμάτο.
  6. Γνώρισα ανθρώπους. Επέτρεψα στον εαυτό μου να δεχτεί καινούργιους φίλους χωρίς να νιώθω ότι εξαπατώ τους παλιούς. Αφέθηκα στον να τους αγαπήσω και να αγαπηθώ και αυτό μάλλον με συγκίνησε πολύ φέτος.
  7. Άρχισα αυτό εδώ το blog. Άρχισα πάλι να γράφω μετά απο 2 ολόκληρα χρόνια που δεν είχα γράψει σχεδόν τίποτα! Έβαλα πολλές φορές τη ψυχή μου στην οθόνη χωρίς να ξέρω αν θα ακουστεί κάπου ή το πως θα ακουστεί. Τελικά όμως έφτασε κάπου. Ίσως σε λίγους μα εγώ νιώθω γεμάτος απο αυτό και θέλω σίγουρα να το συνεχίσω!
  8. ουφ δε γινόταν να ήταν 7? Ήμουνα καλύτερα φέτος. Οχι τέλεια μα σίγουρα καλύτερα. Οι φίλοι που με ξέρουν χρόνια μου το λένε και αυτο με κάνει χαρούμενο.Σίγουρα υπάρχουν και άλλα. Μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, μα νιώθω τελικά τον εαυτό μου να αλλάζει και να εξελίσεται. Αν και είμαι στο ίδιο μέρος κινούμαι (αυτό τώρα το συνειδητοποιώ)

Καλά πήγε τελικά έ? και φοβόμουν τους απολογισμούς και τις λίστες! Ευχαριστώ Άλεξ που με έβαλες στη διαδικασία! Μου έκανε καλό τελικά
Πάσα δε κάνω. Αλλά όλοι όσοι το διαβάσετε προσπαθήστε να βρείτε τα 7+1 πράγματα που σας σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε ! Είναι θεραπευτικό! :P

ΥΓ: καλή επιστροφή σε όλους μας.

5 comments:

nanakos said...

Όλοι κάνετε ψυχοθεραπεία! Μόνο εμένα στο όγδοο σέσιον μου είπε η ψυχοθεραπεύτρια μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να ξαναβρεθούμε!

I feel isolated!

Ουφ πια!

καλή σου χρονιά! Αφού έχεις αγάπη, τα έχεις όλα!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Θα συμφωνήσω με τον Νανάκο!!!

Είδωλο said...

αχαχαχα nanakos
εγω δεν το τολμησα ακομα

εμενα ουτε 3 δεν μαζευονται
θα το δοκιμασω ομως.

Alex A. said...

Μια χαρά τα λες... Άντε, να μαζεύεσαι σιγά-σιγά, τελειώσαν οι γιορτές :) Φιλιά και καλή επιστροφή!

Multifarious72 said...

I used to see a therapist too and I found out 1-2 things about me. Actually I just realised them. But I stopped I hate giving away my money like that, I'd rather do shopping therapy :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...