22.11.10

εμπαιγμός ή καλή πρόθεση?



Έκανε χθές δηλώσεις στον αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης ο νέος δήμαρχος της πόλης (ως άλλος Παπανδρέου) για τις 100 πρώτες μέρες της θητείας του. Απο τα πρώτα πράγματα που λέει λοιπόν είναι και πως θα τελούνται γάμοι ομοφυλοφίλων στο νέο μας δημαρχείο.

Θα μπορούσα να πω πω είναι μια προοδευτική δήλωση ιδιαίτερα σε αυτό τον τόσο οπισθοδρομικό και "παραδοσιακό" δήμο που έχουμε φάει τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα τόσα χρόνια. Δείχνει τις θέσεις του, δηλώνει τη στάση του και παίρνει μέρος σε ένα καφτό θέμα.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Δε γνωρίζει όμως ο κύριος Μπουτάρης πως ο προηγούμενος δήμαρχος που το επιχείρησε στην Τήλο έφαγε τα μούτρα του? Πως δηλαδή ο νομοθέτης και το κράτος ακύρωσαν τους γάμους και τους θεώρησαν παράνομους?
Μήπως δηλαδή ο κύριος Μπουτάρης μας τάζει απλά αυτό που ξέρει και ο ίδιος πως είναι αδύνατο?
Εαν δηλαδή πάω και παντρευτώ στο δημαρχείο θα έχω και όλα τα δικαιώματα στο δήμο αυτό ενός παντρεμένου ή μήπως είναι όλα αυτά μια φούσκα υποσχέσεων?

Με άλλα λόγια παίζεις με τον πόνο μας κύριε Μπουτάρη και μας χαιδεύεις τ'αυτιά ή όντως επιθυμείς να σταθείς πλάι μας στον αγώνα αυτό?
Εαν ισχύει το δεύτερο περιμένω περισσότερες κινήσεις απο τον νέο δήμαρχο.

Μην το πάρετε στραβά, γουστάρω που ταράζει τα νερά ο δήμαρχος σε μια πόλη που θεσμικά κοιμάται τον ύπνο του συντηριτισμού μα θέλω να δω πολιτικές πράξεις και οχι πανηγυράκια.

7 comments:

gay super hero said...
This comment has been removed by the author.
gay super hero said...

Λοιπόν για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, η πραγματική δήλωση έχει ως εξής:

"Αν ερχόταν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για να τους παντρέψετε ως δήμαρχος, θα το κάνατε;

Βεβαίως. Εφόσον η ελληνική νομοθεσία το επιτρέπει, δεν έχω κανένα λόγο να το αρνηθώ."

Τι ακριβώς σημαίνει "εφόσον η ελληνική νομοθεσία το επιτρέπει" δεν μας το ξεκαθαρίζει. Θεωρεί ότι αυτό ισχύει και σήμερα εφόσον ο νόμος περί πολιτικού γάμου δεν αναφέρει τίποτα για το φύλο των μελλόνυμφων; 'Η απλά πετάει το μπαλάκι στο νομοθέτη και τα δικαστήρια για να το διευκρινίσουν;

Κοντολογίς, θεωρώ ότι με τη δήλωσή του αυτή απλώς υπεκφεύγει, όπως ακριβώς κάνει και ο Καμίνης όταν αναφέρεται στο θέμα.

gay super hero said...

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

http://politicalreviewgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_4312.html

phoinix said...

βασικά η συνέντευξη που αναφέρομαι ήτανε χθες στον Αγγελιοφόρο

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=58&enid=2

η νέα δήλωση έχει ως εξής:
δημοσιογράφος: Γάμους ομοφυλοφίλων θα επιτρέψετε?
Μπουτάρης: Βέβαια. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα τους παντρεύει.

gay super hero said...

Μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι. Ας αποφασίσει. Αν και προφανώς δεν φαίνεται να έχει πολυ-επεξεργαστεί το ζήτημα.

Τέλος πάντων, η δεύτερη δήλωση είναι όντως θετική. Να μην τον πάρουμε και από τα μούτρα...

Ken said...

Χαλαρώστε λίγο... όχι, δεν κρατάει το rainbow flag ο νέος δήμαρχος, αλλά δεν είναι και για να τον παίρνετε απ' τα μούτρα.

Είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή από το προηγούμενο σερί δεξιών δημάρχων της Συμπρωτεύουσας. Φαίνεται σχετικά θετικός σε γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά σε πιο ρεαλιστικό βαθμό σε σχέση με το δήμαρχο της Τύλου, που έφαγε τα μούτρα του και βρήκε και το μπελά του ο άνθρωπος.

Το πολύ πολύ, και γάμο να μην κάνει στο πρώτο gay ζευγάρι που θα ζητήσει να τελεθεί το μυστήριο, θα μπορέσει να κεράσει τα κρασιά για το πάρτυ.

mahler76 said...

καλά όλοι όταν βγόυν μιλάνε για τις πρώτες 100 ημέρες (βλέπε Παπανδρέου πιο πρόσφατα).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...