3.7.10

δε χωράς πουθενά.

τα κορίτσια ξενυχτάνε μόνα ή δυό δυό.
τα αγόρια μάλλον τα παρατήσανε και βλέπουν μουντιάλ.
εσύ που είσαι?

Τελικά κάνουμε παρέα με βάση τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και το φύλο μας?

Γνωρίζεις τα κορίτσια. Κάνετε παρέα. Πλάκα έχει. Λέτε και για γκόμενους. Περνάτε καλά. Τα κορίτσια μετά βγαίνουν παρεάκι. Κάνουν παρεάκι. Είναι κορίτσια. Λένε άλλα. Βρέθηκαν μόνο τα κορίτσια. Απόψε θα βγουν μόνο τα κορίτσια. Μα δε σου είπαμε είμασταν απλά τα κορίτσια.

Γνωρίζεις τα αγόρια. Τα πιο πολλά είναι str8. Συνήθως λες οτι είσαι gay (εγώ τουλάχιστον). Κάνετε παρέα. Πλάκα έχει. Σε ρωτάνε διάφορα. Τους λύνεις και απορίες. Περνάτε καλά. Τα αγόρια βγαίνουν παρεάκι. Είναι αγόρια. Λένε άλλα. Βρέθηκαν μόνο τα αγόρια. Απόψε θα βγούν μόνο τα αγόρια. Μα δε σου είπαμε είμασταν απλά τα αγόρια.

ΟΚ. Μπορεί να τα απολοποιώ. Μπορεί να τα λέω γενικά. Βαριέμαι και να τα αναλύσω. Όμως τελικά μήπως είσαι λίγο εκτός γιατί είσαι gay αγόρι ή κορίτσι? Πρέπει να κάνουμε γκέτο? Να κλειστούμε? Να τα λέμε μεταξύ μας? Να βγαίνουμε μεταξύ μας?

Όταν έρχεται η στιγμή για πραγματικές φιλίες και σχέσεις πόσο μετράει η σεξουαλικότητα?

7 comments:

Anonymous said...

Αν θέλεις να νοιώθεις εκτός, πάντα μπορείς να βρεις αρκετούς λόγους, ό,τι και να 'σαι και σε όποια παρέα.

Τ' αγόρια μιλάνε για γκόμενες, για μπάλα και μηχανές.

Τα κορίτσια για γκόμενους, ψώνια και για την περίοδό τους.

Οι gay μιλάνε γι' αυτούς που πήρανε πρόσφατα, κι αν είναι ζευγάρι, λένε για τη διακόσμηση του σπιτιού και για συνταγές.

Ένα τσούρμο συνάδελφοι θα μιλάνε για θέματα της δουλειάς τους, κι αν δεν είσαι του κλάδου, καληνύχτα.

Οι φίλοι απ' το στρατό μιλάνε πάντα για το στρατό.

Μια παρέα κουλτουριάρηδων δεν θέλει ν' ακούει για τη Lady Gaga... Ίσως και να μην την ξέρουν κιόλας. Ούτε με την τηλεόραση ξετρελαίνονται πολύ.

Αν η παρέα σου είναι πιο λαϊκοί τύποι, δεν υπάρχει σωτηρία για να 'ρθουν πιο κοντά στην ποιότητα, και θα νομίζουν ότι μιλάς κινέζικα.

Ακολουθώντας αυτή τη στεροτυπική προσέγγιση, καταλήγεις στο ασφαλές συμπέρασμα να βγαίνεις με ομοίους που, αν το καλοσκευτείς, αυτοί που εκ πρώτοις σου φαίνονται όμοιοι, εκ δευτέροις ίσως είναι λίγο ανυπόφοροι.

Απ' την άλλη, ίσως να ήταν χρήσιμο να δείξεις στον κόσμο τι σου αρέσει, σε ποια πράγματα θα ταίριαζες π.χ. με τους str8 άντρες της παρέας σου, τι σου αρέσει να κάνεις ή να συζητάς με τα κορίτσια, και να δώσεις ένα δικό σου στίγμα.

Και περνάμε στους Υδροχόους ...

Είδωλο said...

Η σεξουαλική μας ταυτότητα μας ορίζει σαν ανθρώπους απο την στιγμή που γεννιόμαστε. Σχετικά με αυτή χτίζουμε τον χαρακτήρα μας είτε συνειδητοποιημένα, είτε ασυνείδητα.

Μεγαλώνοντας, καθώς οριμάζουμε, μπορεί να αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους με διαφορετική σεξουαλική τατυτότητα απο την δικιά μας αλλα ποτέ δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε και να μας κατανοήσουν 100%.

Ετσι έρχομαι στο δικό μου προσωπικό συμπέρασμα οτι οι φιλίες δεν κοιτάνε σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά οι φίλοι που περιμένουμε να μας κατανοήσουν και να μας καθοδηγήσουν, θα πρέπει να είναι φίλοι με τους οποίους έχουμε ως επι τω πλείστων κοινά βιώματα, και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω κοινής σεξ. ταυτότητας.

the boy with the arab strap said...

ασε που εχουν αρχισει και τα κοριτσια και παρακολουθουν ποδοσφαιρο, μεγαλο θεμα ανοιγεις , δυσκολο να απαντηθει , παιζουν ρολο και οι κοινες εμπειριες ,αλλα δεν ειναι το μονο .

ProFyLaKtiKo said...

σε τέτοια θέματα συμφωνώ με τον x-oyranoy :p

Και εγώ κάνω παρέα με κορίτσια / αγόρια (heteros) αλλά εκτός του ότι έχουν "τα δικά τους" και μένα πολλές φορές μου λείπει το να μιλήσω για τα δικά μου θέματα (δηλαδή καταλήγουμε στο να βγαίνουμε με homos)...

whateva. Τα πάντα με ισορροπία!

Anonymous said...

σόρι είναι άσχετο. Αλλά διάβασα σε προηγούμενα ποστ τα ποιήματα σου, είναι τέλεια! Μπράβο!

nikos said...

Παντού χωράς. Πάνω κάτω θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμο (παρά τη χοντράδα για τους γκέυ). Δεν είσαι μόνο γκέυ. Όταν είσαι με συναδέρφους, π.χ., μπορείς να συζητάς θέματα της δουλειάς, κι ίσως να μην έχετε κάτι άλλο να πείτε. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για σενα, ισχύει και για τους στρέιτ. Όσο για τις πραγματικές φιλίες, ίσως να είναι καλύτερα να υπάρχει κοινή σεξουαλική ταυτότητα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Άλλωστε, η πραγματική φιλία χτίζεται πάνω σε άλλα θεμέλια. Σε διαβεβαιώ γι' αυτό. Ωραίες οι θεωρίες για την επιρροή της σεξουαλικής ταυτότητας, κοινό βίωμα δεν είναι όμως μόνο το με ποιον κοιμάσαι.

mahler76 said...

κάτσε βρε φιλαράκο, εσύ δεν βγαίνεις μόνος με τους gay φίλους σου και λες ήμουν με τους φιλενάδους μου?? ποια η διαφορά? (οκ καταλαβαίνω τι θες να πείς, αλλά μή μασας).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...