24.3.09

Τα όνειρα που κάνω όταν περπατώ στο δρόμο είναι πιο έντιμα από αυτά που μας πλασάρει ο νόμος

Αθώοι βρέθηκαν απο το κυπριακό δικαστήριο οι 10 αστυνομικοί που το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου 2005 μιμήθηκαν τους 'Ελληνες συναδέλφους τους και τη ζαρτινιέρα τους και με τη σειρά τους ξυλοφόρτωσαν δύο νεαρούς 27 ετών

Ντουκουμέντο απο το επεισόδιο μπορείτε να βρείτε εδώ


Αντιγράφω απο το politis-news.com :

"Στις εικόνες, εμφανίζονται αστυνομικοί με πολιτικά να κλοτσούν στο πρόσωπο και σε ολόκληρο το σώμα τους δύο νεαρούς, οι οποίοι κείτονται ημιλιπόθυμοι και δεμένοι με χειροπέδες πισθάγκωνα, στο πεζοδρόμιο της οδού Αρμενίας. Τους σέρνουν, τους γρονθοκοπούν, κάθονται πάνω στα σώματά τους, τους πατούν... ενώ δεν παραλείπουν να κάνουν και επίδειξη "τεχνικής" με λαβές που γυρίζουν τα (περασμένα με χειροπέδες) χέρια των κρατουμένων από την πλάτη στο στήθος.

Μάλιστα κάποιος "παλικαράς" προφανώς "αμυνόμενος" από τον λιπόθυμο Μ. Παπαγεωργίου, τον αρπάζει από τα μαλλιά και του χτυπάει το πρόσωπο επανειλημμένως στο πεζοδρόμιο. Στο βίντεο ακούγονται καθαρά οι κραυγές των δύο νεαρών οι οποίοι σφαδάζουν από τους πόνους, ενώ αστυνομικοί συνεχίζουν να τους χτυπούν χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

Στην περίπτωση του βασανισμού των δύο 27χρονων οι "παλικαράδες" της ΜΜΑΔ όχι μόνο διαστρέβλωσαν τα γεγονότα λέγοντας ψέματα για το τι συνέβη, είχαν το θράσος να πάνε και στο Νοσοκομείο παριστάνοντας τους τραυματίες. Δεν αποκλείεται να είχαν κάποιους μώλωπες, οι οποίοι όμως προκλήθηκαν από τη μανία τους εναντίον των δύο 27χρονων οι οποίοι λιπόθυμοι ήταν αδύναμοι να αντιδράσουν."

απο την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" :

"Το Δικαστήριο, αν και αποδέχθηκε ότι υπήρξε βάναυση κακοποίησή τους, εντούτοις δεν δέχθηκε το βίντεο με τις σκηνές βιαιοπραγίας ως τεκμήριο, αλλά ούτε και την αναγνώριση των κατηγορούμενων από τους δύο φοιτητές ως μαρτυρία ικανή για να οδηγήσει στην καταδίκη των αστυνομικών. Συνοπτικά, αποφαίνεται ότι δεν υπήρχε σαφής εικόνα «πότε, υπό ποιες περιστάσεις και από ποιον εκδηλώνονταν τα διάφορα περιστατικά βίας εναντίον των φοιτητών, ώστε να μπορούν να εξαχθούν οποιαδήποτε ευρήματα». Αυτό αποφάσισε το Δικαστήριο. Εν ολίγοις, το έγκλημα του"

απο την εφημερίδα "Καθημερινή" :

"Ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη ότι η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για αθώωση των δέκα αστυνομικών, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κακοποίησης δύο φοιτητών.
Οι λόγοι της έφεσης θα αφορούν την αυθεντικότητα του βίντεο, την απόρριψη της μαρτυρίας των δύο φοιτητών και των αξιωματικών, που αναγνώρισαν μέσω του βίντεο τους δέκα αστυνομικούς, το θέμα των πιέσεων, που όπως λέχθηκε από το δικαστήριο, ασκήθηκαν από τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Χαράλαμπο Κουλέντη και την καταδίκη των αστυνομικών, η οποία βάσει της απόφασης υπήρξε, λόγω της δημοσιότητας, που δόθηκε στο θέμα."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...