1.7.08

another view

Μια άλλη αισθητική είναι δυνατή.

Πέρα απο τα γυμνασμένα παιδιά, με τα six-pack και το αποτριχωμένο σώμα το πλαστικό μαλλί και το ύφος "είμαι εγώ και κανείς άλλος" υπάρχει και κάτι που το λέμε πραγματικότητα.
Δυστιχώς το "gay lifestyle" (my ass) σου ζητάει να είσαι ίδιος με τον Ken (βλέπε σύζυγος barbie) και έτσι να είσαι και ίδιος με τον διπλανό σου. Είτε είσαι εσύ είτε είσαι ο κολλητός σου είναι ένα και το αυτό και έχεις και το άγχος αν πετάει η κοιλιά, πόσο γρήγορα φυτρώνει η τρίχα με χαλάουα ή με κερί και άλλα τέτοια βαρυσήμαντα.
Ο David Beckam γίνεται ένα κινητό κέρινο ομοίωμα και ποζάρει (λες και δεν υπάρχει οξυγόνο δίπλα να αλλάξει κάτι στην ατμόσφαιρα) δίχνωντάς σου το επόμενο must have βρακί! (έλεος)Το άγχος σου καλοκαιριάτικα αυξάνεται και σαν πιστός δούλος της ζωής σου ψάχνεις το καλύτερο μαγιό που σου σηκώνει τον κώλο και τονίζει το πουλί σου! (αν το παραγκείλεις μέσω internet απο Αυστραλία ακόμη καλύτερα)
Ακόμη και τα τσοντοπεριοδικά και τα περιοδικά ποικίλης ύλης βρίσκουν στον νέο απελευθερωμένο gay το καλύτερο θύμα (λέγε με target group) για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Χιλιάδες νέα προιόντα βάζουν στόχο το πορτοφόλι αυτού του ανύπαντρου καλοπληρωμένου και φιλάρεσκου άντρα, που φοβάται το γήρας πιο πολύ και απο την Γιάννα Αγγελοπούλου, και πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Υπάρχει λοιπόν πέρα απο όλα αυτά μια νέα εικόνα του gay άντρα που τα'χει λίγο πολύ αυτά γραμμένα (όχι δεν μένει άπλυτος) και το νέο D&G βρακί δεν είναι ο κρυφός του πόθος.

Το περιοδικό BUTT ψάχνει μια άλλη εικόνα και μια άλλη διάσταση στην queer ζωή. Έντονα σεξουαλικό μα απόλυτα διαφορετικό χωρίς να είναι στημένο παίζει με τα gay σύμβολα και τα κάνει δικά του με ένα έντονα ανατρεπτικό τρόπο που δεν μοιάζει απλά φυσικός και καθημερινός αλλά είναι.




Πρόσφατα ανακάλυψα και το PINUPS Ένα περιοδικό που ακολουθεί την queer αισθητική αλλά είναι ακόμη πιο sexy και πιο ανατρεπτικό ως προς τα πρότυπα και τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί στις εικόνες του. Αγόρια με όμορφες φάτσες φωτογραφίζονται κυρίως σε άσπρο και μαύρο τονίζοντας την απλότητα του, συνήθως αγύμναστου και τριχωτού σωματός τους.
Ανεπιτήδευτες πόζες, τολμηρές, κάνουν αυτή την έκδοση μοναδική. Σαν να καταγράφεις την αισθητική του σήμερα για μια ομάδα ανθρώπων που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ενταχθούν (ευτυχώς) στον μέσο όρο.








10 comments:

tovenito said...

ποτέ δεν με ενδιέφερε ούτε η μόδα ούτε ο μέσος όρος. φοράω αυτό που αρέσει σε μένα και ψωνίζω ό,τι θεωρώ απαραίτητο και όχι γιατί μου το πασάρουν οι άλλοι. φυσικά σαν άνθρωπος ορισμένες φορές υποκύπτεις σε κάτι που θεωρείται ιν, το θέμα είναι να μη γίνεται συνέχεια και κατευθύνεσαι τυφλά

Είδωλο said...

δυστυχως η καθε εποχη εχει και διαφορετικες τασεις
που σημαινει οτι το αρεστο αλλαζει εννοια
καποτε η γυναικα επρεπε να εχει καμπυλες
ο αντρας με ενα ομορφο προσωπο και το μαλλι χωριστρα στο πλαι ηταν το απολυτο αρσενικο

Ο Ελβις ηταν ο σουπερ γκομενος στην εποχη του, τη σημερον ημερα δεν θα ειχε καμια πιθανοτητα με αυτο το σωμα

Κι η γενια μετα απο εμας ειναι emo δεν ενδιαφερεται για καλογυμνασμενα κορμια ουτε για φιρμες ρουχα

Με την ιδια ανεση φασωνεται με την Αννουλα τον Κωστα τον Γιαννη την Μαρια κοκ...

revqueer said...

Wow! Να ποστάρεις κι άλλες! Πάντως συμφωνώ πως η προσκόλληση στη μόδα οδηγεί σε μια κουραστική ομοιομορφία.

Anonymous said...

Έχουμε μάθει να μας αρέσει αυτό το ύφος που περιγράφεις... Το ότι μ' αρέσει να βλέπω τον Beckham να ποζάρει με το must-have βρακί δε σημαίνει ούτε ότι θα το αγοράσω αύριο το πρωί ούτε ότι όταν βγαίνω ψάχνομαι για "φωτοτυπίες" του Beckham... Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο...

Το κάνεις σαν μια φίλη μου, η οποία λέει "γιατί τα γλυκά πρέπει να τα διαφημίζουν πάντα ψηλές, αδύνατες, θεές?"

celsius33 said...

Πολύ ωραίο ποστ, κυρίως γιατί προτείνεις μια νέα θεώρηση να δούμε κάποια πράγματα, και να ξεφύγουμε από τους στενούς τετριμένους ορίζοντες του "απόλυτου γκέϊ λάϊφσταϊλ" Το butt το χω δει κάποιες φορές, όντως ξεχωρίζει, είναι κάπως underground.Take care!

turigr said...

Δυο πολύ ωραίες ατάκες της Coco Chanel: "Fashion is made to become unfashionable" και "To be irreplaceable, you have to be different"

phoinix said...

το θέμα δεν ήτανε τόσο η μόδα αλλά πως οι gay ακολουθούμε ένα τρόπο ζωής και κάποια πρότυπα.
Προσωπικά ασχολούμαι με την εμφάνισή μου όσο αφορά το ντύσιμο κτλ αλλά όχι με τον τρόπο των "πρέπει" και των "in".
'Ηθελα να πω πως υπάρχουν και άλλοι gay πέρα απο τα τυπικά και τα τετριμένα, πέρα απο το lifestyle και τα στημένα μούτρα.
Ίσως δεν κατάφερα να το επικοινωνήσω πολύ καλά.
Ο σωματότυπος όμως και η εμμονή στην τελειότητα στα πρόθυρα της νεύρωσης είναι ένα θέμα..

Anyway..είναι πρωί και μάλλον δεν τα λέω και πολύ καλά πάλι..

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και τις σκέψεις σας.

George Tsitiridis said...

epitelous as ginoun polles oles aftes oi fones pou einai kata tis diktatorias toy
l world kai queer as folk.
kala ola afta alla iparxei kai o gay poy einai xondros
psilos kondos thiliprepeis
trixotos..

kai stin ellada distixos afti ti periodo peranme mia mistiria fasi opou oloi apotrixonondai kai pane gymnastirio..
an then kaneis kati apo ta dyo then yparxeis...

ilithies modes..

Aviator said...

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να βλέπεις την αυθεντικότητα ορισμένων πραγμάτων.

Θυμάμαι μια φορά, κάποιο παιδί είχε ανησυχήσει όταν του ζήτησα σε ακατάλληλη στιγμή να βρεθούμε για πρώτη φορά.

Ήταν ιδρωμένος, αξύριστος, με ατημέλητο μαλλί και ανώνυμα ρούχα. Δεν φόραγε κάποια κολώνια.

Και όμως... μου άρεσε και τον θυμάμαι ακόμα.

gay super hero said...

Η άποψή μου είναι ότι έντυπα όπως το BUTT απλά προβάλουν μια άλλου τύπου ομοιομορφία, απλά πιο ατημέλητη και "alternative". Εξίσου κουραστικά και τα μεν και τα δε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...