29.5.08

Live your myth in Tilos!

Απο Βικιπαίδεια.

Η Τήλος είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, το έβδομο σε φθίνουσα κατάταξη έκτασης. Η έκτασή της είναι 62,825 τ.χλμ και ο πληθυσμός κατά την τελευταία απογραφή (2001) ανήρχετο σε 533 κατοίκους. Στο νησί υπάρχουν τρεις οικισμοί: το Μεγάλο Χωριό με 233 κατοίκους, τα Λιβάδια με 278 και ο Άγιος Αντώνιος με 22.

Ιστορικά αναφέρεται από τον Όμηρο, διαθέτει δε πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Έγινε γνωστή όταν το 1970 ο καθηγητής παλαιοντολογίας Νικόλαος Συμεωνίδης ανακάλυψε στο σπήλαιο Χαρκαδιό, στην περιοχή της Μυσσαριάς, νεκροταφείο ελεφάντων νάνων οι οποίοι βρέθηκαν απομονωμένοι στο νησί μετά την καταβύθιση της Αιγηϊδος, της οποίας οι κορυφές συνθέτουν τα σημερινά αρχιπελάγη μας. Στη νήσο εδρεύει μικρό παλαιοντολογικό μουσείο όπου εκτίθενται κάποια από αυτά τα ευρήματα.

Η Τήλος διαθέτει άφθονο νερό και καλλιεργούνται εσπεριδοειδή, λαχανικά, αμύγδαλα, σιτηρά. Επίσης εκτρέφονται κατσίκια και βοοειδή. Ανεπτυγμένη είναι και η μελισσοκομία με το γνωστό τηλιακό θυμαρίσιο μέλι, όπως και η αλιεία καθ' όλο το έτος. Γνωστό είναι το πανηγύρι του πολιούχου Αγ. Παντελεήμονος στις 27 Ιουλίου όπου συναθροίζονται πολλοί Τήλιοι από την Αμερική και Αυστραλία στο πανέμορφο μοναστήρι που ευρίσκεται στην ΒΔ πλευρά της νήσου, σε μια εύφορη κοιλάδα με πλατάνια και άφθονο νερό.

Σήμερα η τουριστική υποδομή συγκεντρώνεται στις περιοχές Λιβάδια, Μεγάλο Χωριό (πρωτεύουσα), Έριστο (η ωραιοτέρα παραλία), Αγ.Αντώνιο.

Η ακτοπλοϊκή επικοινωνία είναι δυνατή από Ρόδο και από Πειραιά.

http://www.tilos.gr

Μου έστειλε ένα μήνυμα το πρωί ο φίλος Άλεξ που με ενημέρωνε για την είδηση.
Απο εκείνη την ώρα έχω ακούσει παπάδες, ναυτικούς, κατοίκους, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ξανθιές παρουσιάστριες και κλώνους Τατιάνας.
Το γουστάρω το νταβαντούρι αλλά τα νεύρα μου δεν αντέχουν και πολύ.
Είναι ένα πρώτο επίπεδο που πρέπει να σπάσει για να βγεί το κατακάθι της σιωπής και να προχωρήσουμε.
Απο τη μια τους χαίρομαι όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και έχουν το θάρρος να το κάνουν αυτό.
Απο την άλλη έχουνε γίνει και λίγο γραφικοί αλλά αυτό μάλλον είναι ένα αντίτιμο που πρέπει να πληρωθεί.
Η όλη όμως αναπαραγωγή του ζητήματος σε μεσημεριανές ζώνες με ανεγκέφαλες μάνες παρουσιάστριες είναι τουλάχιστον προσβλητικό.
Αυτό που πάνε να δώσουνε λόγο και να πάρουν την άδεια απο το δελτίο του star και τα κους-κούδια μου είναι δυσνόητο.
Ανέλαβε δηλαδή η τηλεόραση τα κοινωνικά ζητήματα της χώρας;
Θα μου πείς τώρα το κατάλαβες, αυτό γίνεται χρόνια.

Το πλέον αισχρό που είδα μέχρι τώρα σήμερα είναι μια πανελίστρια του πολύ μπλα-μπλα να λέει ότι δεν θέλει τα παιδιά της να συναναστρέφονται αυτούς τους ανθρώπους και πως αν το παιδί της "έχει αυτό το πράγμα" θα το αντιμετωπίσει ως ασθένεια!
Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία αλλά πιστεύει στ'αλήθεια πως η εκπομπή στην οποία συμμετέχει είναι ότι πιο κατάλληλο για τα παιδιά της;

Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι.

Τώρα βγήκε ο Γεωργίου και είπε τον Πυριόχο Αγγελικούλα μετά που είπε και τον Βαλιανάτο Γρηγορία, και αυτός αποχώρησε.
Αυτή είναι η τηλεόρασή μας και η εκπομπή της μάνας πανελίστριας!
Τρία ζήτω!!!

7 comments:

tovenito said...

γιατί δεν μπορώ να κάνω την σύνδεση της τήλου με το δεύτερο μέρος του ποστ; έχασα κάτι;

Είδωλο said...

Εκτος του οτι θα συμφωνησω με το προλαλησαντα απορω γιατι εκπλησεστε? Η ελλαδα δεν ειναι μονο αθηνα εαν η ζωη και η αποδοχη μας ειναι απλα σε επιπεδα ανεχειας απο την πρωτευουσα τι ακριβως αντιετωπιση περιμενετε απο τα κατσαβραχα της ψαροκωστενας;

revqueer said...

Ποιός να το πίστευε! Πρώτος πολιτικός γκέι γάμος στη Τήλο! Εύχομαι όλα να πάνε καλά, κι όσο για τη TV, το νοήμον κοινό ξέρει να κρίνει. Η ίδια τους η υποκρισία ξεσκεπάζει τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Πάντως επειδή κι εγώ νευριάζω με όλα αυτά, αποφεύγω να βλέπω τέτοιες εκπομπές ειδικά όταν συζητιούνται lgbt θέματα, προστατεύοντας έτσι τη ψυχική μου υγεία.

tovenito said...

γραψε λάθος. δεν είχα δει το λινκ

Dr_MAD said...

Μια χαρά. Η Μύκονος για τους singles και η Τήλος για τα ζευγάρια. Μη σου πω να βάλουν και καραβάκι απευθείας...

Dr_MAD said...

PS: Σε είδα

phoinix said...

@Mad: και εγώ σε είδα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...