27.3.08

my gay friends

Θυμάμαι όταν είχα πρωτο-συνειδητοποιήσει την σεξουαλική μου ταυτότητα και όλα ήταν καινούργια και ενδιαφέροντα! Νέες λέξεις νέες συζητήσεις και νέοι άνθρωποι μπήκαν στη ζωή μου! Ήταν η εποχή όπου το να είναι ο άλλος gay τον καθιστούσε αμέσως πολύ καλό φίλο!

Είσαι και εσύ gay? Τι καλά! Θες να γίνουμε φίλοι!

Η εποχή της αθωότητας! Όπου μετά την πρώτη έκπληξη του στυλ " υπάρχουν και άλλοι και είναι πολλοί" ακολοθούσαν κοινοί πρώτοι προβληματισμοί (λες να πονέσει πολύ?) και κοινές αναζητήσεις (απο δω είναι το bar είσαι σίγουρος?)

Αυτά τα έζησα στο νησί σχετικά έντονα και πολύ όμορφα. Με όλα τα λάθη και τα πάθη και τις ίντριγκες και τους έρωτες και τα ξενύχτια και τα πάρτυ παρέα με νέους φίλους!

Απο εκείνη την εποχή έχω κρατήσει ένα φίλο. Τον καλύτερό μου πλέον φίλο στο νησί.
Τα άλλα παιδιά τα βλέπω εξαιρετικά σπάνια και για τους περισσότερους να πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα που βρίσκονται και τι κάνουν.

Βλέπεις όταν πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός, και όταν ο καθένας βρήκε τι έψαχνε ή βρήκε τον τρόπο για να το ψάξει η παρέα δεν είχε πια νόημα.

Στην θεσσαλονίκη δεν σχημάτισα gay παρεούλα. Γνώρισα μερικά καλά παιδιά που πάλι όμως το μόνο που μας έδενε ήταν η gay μας ταυτότητα και θέλαμε να ανακαλύψουμε την νέα μας πόλη. Όταν το κάναμε απλά χαθήκαμε.

Έπειτα δεν είχα την ανάγκη για gay παρεούλα αφού πια είμαι αρκετά ανοιχτός με τους άλλους και δε χρειάζομαι ένα καταφύγιο αλήθειας.

Gay φίλοι στη Θεσσαλονίκη ήρθαν με τον καιρό και ήταν φίλοι αξίας και όχι απλά gay.
Δυστιχώς όμως και αυτοί έφυγαν για αλλού και έτσι πέρα απο τον σύντροφό μου δεν έχω καθημερινή επαφή με κανένα άλλο gay παιδί εδώ.

Ανυπομονώ πάντα για τις διακοπές, να δω τους φίλους μου, να πούμε τις σαχλαμάρες μας και τα κουλά μας που τελικά κακά τα ψέματα αν δεν είσαι gay δεν μπορείς να καταλάβεις.
Σίγουρα η σεξουαλική σου ταυτότητα δεν είναι αυτό που καθορίζει τις σχέσεις σου αλλά τελικά είναι τόσο μα τόσο ωραίο να μη χρειάζεται να εξηγείς τα πάντα.
Μια χαρά είναι οι str8 φίλες μου και φίλοι μου δεν έχουνε κανένα κόλημα είναι μια χαρά παιδιά και πλέον έχουν "εκπαιδευτεί" καλά στην gay κουλτούρα μου. ( όχι σήμερα δε μπορώ έχει Eurovision).

Και τελικά καταλαβαίνω πως μου λείπει gay παρέα.
3-4 άνθρωποι μου να είμαστε όλοι μαζί καλά, να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και να μπορούμε να μιλάμε για όλα χωρίς να εξηγούμε συνέχεια τι και πως.
Ή έστω αν όχι καλοί φίλοι μου λείπει παρέα σαν αυτή που είχα παλιά.
Που μπορούσα να πάω και μόνος μου στο bar αλλά πάντα έβρισκα παρέα και περνούσαμε καλά. Η gay παρέα τελικά με χαλαρώνει. Βέβαια αν υπερβαίνει και τα όρια του τι θεωρώ gay κουλτούρα μπορεί να μου σπάσει και τα νεύρα..δε λέω να βρεθούμε να πετάμε χρυσόσκονη χορεύοντας Βίσση!

Δε ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που λέω.
Λες να θέλω να χωθώ σε κανα γκέτο και να έχει δίκιο τελικά ο κύριος Ψαριανός πως χωνόμαστε σε κυκλώματα?
Τελικά ακόμη και αν θεωρείς πως η σεξουαλικότητά σου δε θα έπρεπε να καθορίζει τις φιλίες σου, και οι str8 φίλοι σου είναι μια χαρά και εσύ είσαι άνετος
τί είναι αυτό που σε κάνει να αναζητάς gay παρέα?

19 comments:

Anonymous said...

ego pistevo oti me tis gay parees niothis isos pio aneta na pis ta panta, ke na katalavi ke o alos ta panta, tha milisis gia empiries, clubs... ke genika gay themata pou oso ke na thelis me ena straight den mpori na sizitisis toso kala oso me ena gay....

vissomania
http://anna-vissi.blogspot.com

george ;)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με gay ή με straight. Έχει να κάνει με την έλλειψη της παρέας και την μοναξιά που επικρατεί γύρω μας.
Καλημερούδια

Είδωλο said...

Αυτο που σε καθιστα να αναζητας gay παρεα ειναι οπως ειπες η αναγκη να μην εξηγεις το αυτονοητο (για εμας gay) συνεχως, ειναι σαν να κατσεις με την φιλη σου την μαρια και να σου λεει τι ασχημη ηταν η καισαρικη... (!)

και να σου πω και κατι δεν ειναι κυκλωμα, κυκλωμα το ονομαζουν απο την στιγμη που σε ρουφαει ενα συγκεκριμενο lifestyle το οποιο στην τελικη ειναι λολιτ-ιστικο (τυπου λολιτας), σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειναι φυσιολογικη ροη των πραγματων, οπως οι str8 δημιουργουν παρεες που τις συνδεουν ιδια ενδιαφερονται, ιδιες ταξεις, ιδια κουλτουρα, ιδιο βιωτικο επιπεδο, ετσι και ο gay θελει τον gay του.

Αυτα.

APSOY said...

Μακάρι να διαφωνούσα μαζί σου και να σου έλεγα "η φιλία είναι φιλία, τι σημασία έχει, μπλα, μπλα, μπλα..."

Άλλα επειδή έχω στρέητ φίλους (σε ποσοστό 90%) μπορώ να καταλάβω τη διαφορά...
Είναι διαφορετική η επικοινωνία, η άνεση και η κατανόηση...
Ελπίζω πάραυτα πως με τον καιρό δε θα έχει καμία διαφορά...:)

Καλό βράδυ!!!

tsarlatann said...

me sygkinises...

niwthw poly omorfa otan egw koimamai sto ena krevati kai eseis sto allo...

niwthw poly omorfa otan vgainoume gia kafe kai sxoliazoume kwlous "giati apla einai edw"...

otan koitame profil sto dar

otan metrame me posous exoume koimithei (alla na min ksanaginei giati den me symferei)

otan paizoume "glypse mou to kolaraki"...

kai otan ola auta syndyazontai me sevasmo kai epikoinwnia...

se filw...

APSOY said...

Με μένα ποτέ δεν έχεις παίξει "γλύψε μου το κωλαράκι"

ΓΙΑΤΙ???
:ΡΡΡ

Ιδομενέας said...

Προσωπικά είμαι στην πρώτη φάση που ανέφερες.. και μου αρέσει πολύ! =). Οι λόγοι μάλλον είναι ενας συνδιασμός απο αυτά που αναφέρανε οι παραπάνω, κι άλλα πολλά ίσως :P

Dante said...

Μάλλον γιατί είναι καλό να έχεις γύρω σου ανθρώπους που θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα...
Κάνεις παρέα με gay γιατί θεωροούν αυτονόητα τα Χ, κάνεις παρέα με straight γιατί θεωρούν αυτονόητα τα Y κλπ κλπ κλπ... Κάνεις παρέα με κάποιους που καταλαβαίνουν κάποια πτυχή της πρωσοπικότητάς σου τελοσπάντων...

Καλώς σε ξετρύπωσα.

ΥΓ: "Αγοράακιιι, θέλεις να γίνουμε φίιιιλοι;" :P

Aviator said...

Καλώς σε βρίσκω! Αυτό με τις str8 παρέες κάποια στιγμή μπορεί να ανακαλύψεις οτι είναι ανούσιο, εκτός εάν υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία. Εάν ο καθένας φορά μια μάσκα και αδυνατεί να μοιραστεί με τον άλλον κάποιες στιγμές τότε νομίζω δεν έχει και νόημα.

Καλή παρέα είναι αυτή που μπορείς να μοιραστείς πράγματα, να κάνεις πλάκα, να επικοινωνήσεις. Εάν έχω κάποιον δίπλα μου που συζητά μονίμως για ποδόσφαιρο και γκόμενες, τί να το κάνω?

tovenito said...

γεια σου phoinix. ανταποδίδω την επίσκεψη. όσον αφορά την πόλη μας ξέρεις ότι στη θεσσαλονίκη κυριαρχούν ο ψωμιάδης, ο πάοκ και τα μπουζούκια. οτιδήποτε άλλο απορρίπτεται ασυζητιτί. για αυτό καταλαβαίνω την ανάγκη σου αυτή. εκτός της σεξουαλικής ταυτότητας παίζει ρόλο και η πόλη.
εγώ σε βρήκα πάντως για αρχή

Είδωλο said...

καλε ναι, τι παιχνιδι ειναι αυτο "ελα γλυψε μου το κωλαρακι?" εμεις καμια μπιριμπα στηνουμε στο τσακιρ κεφι.

billzouk said...

Και εγω απαιτω να μαθω για το παιχνιδι! Κατα τ' αλλα με καλυψαν.

revqueer said...

Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά μιλάς πολύ σωστά ;-)

phoinix said...

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και αυτό είναι το καλό.
Στέκομαι λίγο στην άποψη του Παύλου που κάπως διαφοροποιείται.

Δε ξέρω Παύλο μου αν έχει να κάνει με τη μοναξιά γενικά.Δεν το αποκλείω. Ίσως όταν μεγαλώσω λίγο και είμαι πιο καλά με την ταυτότητά μου να έχω λιγότερη ανάγκη απο gay παρέα.

Γιατί αυτό είναι ίσως μια παράμετρος που μου διέφυγε. Το πόσο έχεις αποδεκτεί εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Μπορεί δηλαδή να δομούμε gay παρέες όχι μόνο για την παρέα αλλά και για κοινωνικούς λόγους.
Τα γκέτο χαρακτηρίζουν την gay συμπεριφορά αλλά μας κάνουν και πιο δυνατούς για να βρούμε το κουράγιο να σπάσουμε τα γκέτο αυτά.

Το "γλύψε μου το κωλαράκι" είναι ένα παιγνίδι της παρέας μας.
Ένα παιγνίδι με χαρτιά που έχει υποστεί μια μετάλαξη.

Θα προβώ δε ανάλυση αυτού σε επικείμενο post.

και να μη ξεχάσω να καλωσορίσω όλους εσάς που αφήνετε comment για πρώτη φορά.
Καλώς σας βρήκα.

Equilibrium said...

Ο Παύλος με κάλυψε απόλυτα. Οι ταμπέλες δεν έχουν σημασία όταν ερχόμαστε σε θέματα φιλίας. Απογυμνωμένη η ψυχή από περιορισμούς της κοινωνικής νόρμας...

Καλή σου βδομάδα κι αν θες πέρνα κι από το MET.tv που επανήλθε με τη 2η θεματική του εβδομάδα :)

Ken said...

Όσο κι αν σ' αγαπάει ο κολλητός σου και θελήσει να μπει στη διαδικασία να μάθει τάβλι για να παίζετε μαζί, το παιχνίδι θα το ευχαριστηθείς περισσότερο με κάποιον έμπειρο παίκτη.
Στις περισσότερες φιλίες μας υπάρχει μια τέτοια "εξειδίκευση", ανάλογα με αυτά που γουστάρει ο καθένας να κάνει, να μιλάει, ή ν' ακούει γι' αυτά.

Anonymous said...

Εγώ ξεκίνησα μιλώντας σε στρέιτ φίλες μου και μετά έκανα γκέι παρέες. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι κανείς δε με καταλαβαίνει τόσο καλά όσο η κολλητή μου. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνώ τόσο καλά. Με τις γκέι παρέες ακόμα "δυσκολέυομαι" λίγο. Οπότε μάλλον θα συμφωνήσω με την άποψη ότι τελικά είναι θέμα ανθρώπου και χημείας και όχι σεξουαλικού προσανατολισμού.

Elementstv said...

Σιγουρα ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν αποτελει ικανη συνθηκη για καλη φιλια αλλα στη ζωη παντα θελουμε να μας ενωνει κατι κοινο με τους ανθρωπους.Πχ εγω που φετος πηγα στο πανεπιστημιο ειδα οτι γρηγορα εκαναν φιλιες τα ατομα που ανηκουν σε καποια παραταξη γιατι ισως θεωρουν οτι κατι τους ενωνει....Ετσι και σε μια γκει παρεα μπορεις να αισθανεσαι πολυ πιο ελευθερος απο οτι σε μια στρειτ παρεα οχι οτι αυτο σημαινει οτι οι στρεητ φιλιες δεν ειναι σημαντικες...

Anonymous said...

Great work.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...