17.5.09

Eurovision-2009

Πάει και αυτό. Τι να πω για το αποτέλεσμα. Αναμενώμενο αλλά όχι και με τόση διαφορά σε ψήφους. Η Νορβηγία φέτος έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ήταν πρώτο στα στοιχήματα και στους φαν για 4 μήνες και πήρε την πιο ψηλή βαθμολογία που έχει πάρει ποτέ τραγούδι στη Eurovision.
Για μένα ήτανε η μέση λύση ανάμεσα σε επιτροπές και κοινό. Ένα τραγούδι που μπορείς να το ακούσεις και δεν σου ματώνει τ'αυτιά με μια ζωντανή σκηνική παρουσία. Δε ξέρω όμως αν τελικά κέρδισε αυτό το τραγούδι ακριβώς επειδή ακουγόταν για τόσο καιρό οτι είναι το μεγάλο φαβορί.

Να σας πω την αλήθεια εγώ περίμενα και ήλπιζα για μια αντροπή αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Χάρηκα πολύ όμως που η Ισλανδία κέρδισε τη δεύτερη θέση αφού ηταν ένα απο τα 4 αγαπημένα μου κομμάτια. Δεν κατάλαβα ποτέ όμως και ούτε νομίζω να μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί η Τουρκία και το Αζερμπαιζάν έφτασαν τόσο ψηλά. Η Τουρκάλα ήταν χάλια στη σκηνή και το Αζερμπαιζαν ήταν ένα μέτριο τραγουδάκι.

Τα άλλα 3 αγαπημένα μου τραγούδια κατάφεραν μια θέση στη δεκάδα αν και πραγματικά πίστευα πως η Πατρίτσια Κας μπορούσε να κερδίσει τον διαγωνισμό. Το ίδιο νόμιζαν και οι Γάλλοι σχολιαστές του διαγωνισμού που κατα τη διάρκεια της παρουσίας της Μολδαβίας έπαιρναν συνέντευξη απο τη Γαλλίδα ντίβα με αποτέλεσμα να μην ακουστεί σχεδόν καθόλου το διαγωνιζόμενο εκείνη τη στιγμή τραγούδι!

Το Αζερμπαιζάν που κέρδισε την τρίτη θέση με τη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στον διαγωνισμό μάλλον δεν κατάλαβε κάτι καλά απο τους κανόνες. Την ώρα που στην οθόνη μας βλέπαμε τους αριθμούς των χωρών για να ψηφίσουμε οι αριθμοί και τα τηλέφωνα για την Αρμενία απουσίαζαν απο την οθόνη! Ακόμη και αν προσπαθούσες να καλέσεις με βάση τον αύξοντα αριθμό για να ψηφίσεις την Αρμενία αυτό ήταν αδύνατο!

Η Βοσνία κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού-σύνθεσης ένα βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον διαγωνισμό. (το ποιος ψηφίζει εδώ μου διαφέυγει)

Τουρκοκυπριακές σημαίες (ή αλλιώς σημαίες του ψευδοκράτους) εμφανίστηκαν στην οθόνη μας να κυματίζουν κατα τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού δε μπόρεσαν να κάνουν κάτι για αυτό το παρατράγουδο? Δηλαδή εγώ αμα μπω και σηκώσω μια Ναζιστική σβάστιγκα αυτό θα είναι εντάξει?

Τώρα για τον SAKIS τι να πω. Τι την ήθελες τη δεύτερη φορά βρε αγόρι μου? Η έβδομη θέση πάντως δεν ήταν καθόλου κακή σε μια τέτοια χρονιά. Μέχρι και την Πατρίσια ξεπέρασε σε ψήφους! Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση ήτανε πως τραγούδια σαν το τουρκικό που ήτανε σε παρόμοια λογική με αυτό της Ελλάδας ψηφίστικαν προφανώς απο επιτροπές και έφτασαν τόσο ψηλά στη βαθμολογία

Οι εποχές έχουνε αλλάξει στη Eurovision για άλλη μια φορά τα τελευτάια χρόνια. Κάθε χρόνο νέοι κανόνες και νέοι τρόποι επιλογής. Ας αποφασίσουνε λοιπόν ποιος τρόπος τους βολεύει να ξέρουμε και εμείς με τι κριτίρια να διαγωνιζόμαστε.

και μια τελευταία απορία: Αυτό το μπλε πράμα τι υποτίθεται οτι ήτανε τελικά?


Άντε βρε τα λέμε του χρόνου στη Νορβηγία!

16.5.09

Eurovision 2009 The Final

Απόψε λοιπόν είναι ο μεγάλος τελικός! και οι ματρούσκες γεμίζουν και πάλι τις οθόνες μας.



Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το ποιο τραγούδι μπορεί να κερδίσει. Φέτος τα πράγματα είναι χαοτικά κυρίως λόγω των επιτροπών και οι προβλέψεις, τα στοιχήματα και οι προσευχές δεν πιάνουν τόπο. Μερικοί τύποι απο κάθε χώρα θα αποφασίσουν για το 50% και εμέις ο ταπεινός λαός για το υπόλοιπο.

Έχω όμως και εγώ τις αδυναμίες μου στον φετινό διαγωνισμό και τελικά είναι όλες μπαλάντες ή έστω όχι χορευτικά κομματάκια.

Αδυναμία Νο:1 Γαλλία και Patricia Kaas. Τι να λέμε τώρα η ερμηνεία της είναι μοναδική και θα είναι η μόνη χώρα απο τις λεγόμενες big-4 που αν κερδίσει θα είμαι χαρούμενος.


Αδυναμία Νο:2 Βοσνία! Λατρεμένο τραγούδι και ακόμα πιο λατρεμένη παρουσία και video-clip που μου φέρνει στο μυαλό cart-postal και γραμματόσημα απο την Πρώην Σοβιετική Ένωση. Κόκκινες σημαίες συγκινητική μελωδία τέλεια ερμηνεία!


Αδυαμία Νο:3 Εσθονία! Έγχορδα μαγευτική μελωδία ταξιδιάρικη φωνή και μια τραγουδίστρια που μοιάζει λες και βγήκε απο παραμύθι! Καημό το έχω να κερδίσει!


Αδυναμία Νο:4 Ισλανδία! Μια χώρα που μας έχει απογοητεύσει πολλές φορές στο παρελθόν επιστρέφει με μια απο τις ομορφότερες μπαλάντες του διαγωνισμού. Ο στίχος αμα τον προσέξεις είναι πολύ καλός και η ερμηνεία μετρημένη και σταθερή! (εντάξει το φόρεμα είναι χάλια)


Φυσικά μπορεί απλά να κερδίσει ο Νορβηγός ή το UK και να ξενερώσω απίστευτα!!
(Για τον SAKIS δε με νοιάζει καθόλου. Ας βγει και δέκατος να έχουνε να λένε τα μεσημεριανά!) Καλό Τελικό!

14.5.09

Eurovision-Second semi-final

Γεια σας και πάλι απο το μέτωπο της Eurovision. Οι μάχες στα χαρακώματα του δεύτερου ημιτελικού είναι σκληρές και πραγματικά δε ξέρω τι μας περιμένει. Στον πρώτο ήτανε πιο εύκολο να κάνεις προβλέψεις. Εδώ είναι το χάος. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε.

Τη βραδυά θα ανοίξουν ετούτες εδώ οι κιουρίες


ενώ θα συνεχίσουν κάποιες αρκούδες και κάποιες disco-ματρούσκες. Αν κατάλαβα καλά θα παίζονται και παλιές επιτυχίες του διαγωνισμού. Τα ίδια παντελή μου αλλά δεν τα βαριέμαι και ποτέ να σας πω το αλήθεια μου.



Η Λετονία εμφανίζεται τρίτη (για τα δύο πρώτα αδιαφορώ) και πιστεύω πως θα περάσει στον τελικό με αυτό το ρυθμικό αν και λίγο χαοτικό κομμάτι.


Ακολουθεί η Σερβία με χιούμορ και ενέργεια και με πείθει οτι θα περάσει στον τελικό.


Έκτη στη σειρά εμφανίζεται η Νορβηγία. Το μέχρι τώρα απόλυτο φαβορί που φυσικά και περνάει στον τελικό.


Μετά είναι η Κύπρος.Όπως είπα και σε προηγούμενο post έχει μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι αρκετή για να περάσουμε στον τελικό. Ας το ελπίσουμε.



Στην ένατη θέση θα δούμε τη Δανία που αν όλα πάνε καλά θα περάσει στον τελικό με ένα γλυκό rock κομμάτι.


Το Αζερμπαϊτζάν εμφανίζεται στη δωδέκατη θέση και για λόγους που εγώ δεν καταλαβαίνω περνάει στον τελικό


και μετά φυσικά η Ελλάδα πάει στον τελικό. (αν και θα έχει φοβερή πλάκα να μην περάσει και να βλέπεις τα μεσημεριανά να σκίζονται)


Η Μολδαβία ακολουθεί με ένα τραγούδι που θυμίζει πολύ μελωδία του Goran Bregovic. Τη Μολδαβία τη μισώ απο τότε που περάσανε στον τελικό ενώ η Ευριδίκη έμεινε πίσω. Δυστυχώς όμως περνάει στον τελικό.


Μετά τι να σας πω ο θεός μαζί μας γιατί θα δούμε και αυτό φέτος. Την Ουκρανία με ένα χάος στη σκηνή να θέλει να παίζει και ψηλά στα στοιχήματα μη χέσω. Απο που να το πιάσω? το σκηνικό? τα ρούχα τους? τα φώτα? τι στο καλό κάνουνε? και πάλι για λόγους που μόνο το ασυνείδητό μου ίσως ξέρει περνάει στον τελικό.


Ευτυχώς που σε αυτό τον ημιτελικό υπάρχει και το τραγούδι της Εσθονίας που μοιάζει παραμυθένιο μπροστά σε ότι άλλο έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Με τις ευχές μου κοπέλα μου στον τελικό!


Μαζεύτηκαν λοιπόν 9 τραγούδια αντί για 10 σε αυτή τη λίστα. Αν η κοπέλα απο την Αλβανία δεν είχε αυτό το σκιαχτικό (φάε το φαι σου αλλιώς θα έρθει αυτό) πράγμα στη σκηνή τότε θα έλεγα πως θα περάσει γιατί το τραγούδι ακούγεται μια χαρά. Τώρα να σου πω την αλήθεια παίζεται ανάμεσα σε αυτή και την Κύπρο.


Πραγματικά αυτός ο ημιτελικός είναι πιο δύσκολος απο τον πρώτο, όχι στην ποιότητα των τραγουδιών αλλά στο πόσο χάλια είναι τα περισσότερα και πόσο δύσκολο είναι να μαντέψεις.
Οπότε έχουμε και λέμε Λετονία, Σερβία, Νορβηγία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία. και ως αναπληρωματικές η Κύπρος και η Αλβανία.

12.5.09

Eurovision-First semi-final

Η Eurovisionomania μου συνεχίζεται και δεν προβλέπεται να σταματήσει και πολύ μέχρι την Κυριακή. Αφού έχουμε λοιπόν τον πρώτο ημιτελικό απόψε ας προσπαθήσουμε να προβλέψουμε μερικά απο τα τραγούδια που θα προκριθούν

Τη βραδυά θα ανοίξουν ετούτα τα δύο τα σκασμένα


Πάνω στο χρωματιστό πουλί σύμβολο της φετινής Eurovision.


Πρώτο εμφανίζεται το Μαυροβούνιο που προβλέπεται να περάσει στον τελικό με ένα τραγούδι που καλύτερα να το ακούς παρά να το βλέπεις.


Μετά βαριέμαι απίστευτα μέχρι να βγει η Σουηδία που είναι μια χαρά φωνάρα αλλά αν την δεις στα μάτια τα μποτοξιασμένα μπορεί να τυφλωθείς.


και αμέσως μετά η Αρμενία που μακάρι να μπορούσα να ψηφίσω απόψε! Τουλάχιστον στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για μια πολύ καλή παρουσίαση παράδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.


Μετά είναι η Ανδόρα αλλά μη σας νοιάζει.
Πηγαίνουμε στο επόμενο που είναι η Ελβετία με ένα πολύ ωραίο rock κομμάτι που ελπίζω να προκριθεί για να το ακούσουμε ξανά στον τελικό και στο καπάκι η Hadise με την κοιλιά όλη έξω που θα δούμε σίγουρα στον τελικό.(το ρούχο αν με ρωτάς αίσχος)


Μετά το ισραήλ που μάλλον περνάει με μια κοπέλα Παλαιστινιακής καταγωγής και μια Ισραηλίτισα να τραγουδούν μαζί. Η εξωτερική πολιτική του Ισραήλ σε όλο της το μεγαλείο.

Πηδάμε την βουλγαρία και βρίσκουμε την Ισλανδία με ένα πολύ γλυκό κομμάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ και ελπίζω να περάσει στον τελικό γιατί δε βαριέμαι καθόλου να το ακούω.

Μεθεπόμενη είναι η Ρουμανία με ένα πολύ καλό up-bit κομματάκι που μας ξυπνάει τόσο όσο να κοιτάξουμε ξανά την οθόνη μας και να πάθουμε ένα πολιτισμικό σοκ με το look greek μπουζούκια 1996!


Προτελευταία εμφανίζεται η Μάλτα που εμένα με κοιμίζει αλλά περνάει στον τελικό.
Την βραδυά κλείνει η Βοσνία που μου αρέσει πολύ και με το στάνταρ δωδεκάρι της Τουρκίας να το σπρώχνει περνάει στον τελικό.



οπότε πόσες είπαμε? Μαυροβούνιο Σουηδία Αρμενία Ελβετία Τουρκία Ισραήλ Ισλανδία Ρουμανία Μάλτα και Βοσνία.
και έτσι λοιπόν αυτές είναι οι 10 χώρες που κατ'εμένα θα δούμε και στον τελικό.

9.5.09

what is that in the air?

is it a bird?



is it a plane?



is it superman?




6.5.09

Eurovision-Cyprus-2009 first rehearsal







Δε μου φάνηκε και τόσο χάλια, τουλάχιστον είναι αξιοπρεπές
Λέτε να δει η Κύπρος τελικό μετά απο τόσα χρόνια?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...